Köpa aktier i norwegian eller sas
Sök:

Köpa aktier i norwegian eller sas

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Köpa aktier i norwegian eller sas

Vad anser ni om att köpa aktier i Norwegian Air Shuttle eller SAS? Aktierna har fallit med ca 75% respektive 42%.

Mattias

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommer de att klara sig från konkurs?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Speciellt SAS kommer väl klara sig, svenska & danska staten kommer inte låta det gå i konkurs. Med det sagt så tycker jag fortfarande inte att det är en bra anledning till köp. Varför vill du köpa SAS? För att den är ”billig”? Den är billig för att bolaget är skit på kort & lång sikt. Äg bolag som har bra framtidsutsikter, bra balansräkning och en bra ledning. Bara för att en aktie har fallit så betyder det inte automatiskt ett köpläge.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Men då blir frågan hur eventuella räddningspaket ser ut. Staten kan skjuta till kapital genom en nyemission och då sjunker värdet ändå på befintliga aktier.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström
 2. Vit pil

  Men det kan väl hända att flygandet kommer att minska i framtiden ,folk blir fattigare och inte prioriterar utlands semestrar och kanske behövs inte så många flygbolag ,för att livet blir aldrig som för.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Köp Länsförsäkringar Global Indexnära.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Vill man bottenfiska så gillar jag mer aktier som t.ex. Cloetta. Den har också tagit mycket stryk men är ett betydligt stabilare bolag till sin karaktär. Själv så köpte jag konjukturstabila bolag vars affärsidé inte påverkades direkt av covid-19. Dessa gick också ner med allt annat. Jag menar att det är viktigt att fokusera på nedsidan också. Fast jag måste erkänna att jag beundrar människors mod i tider där de flesta andra uppvisar panik.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-31 klockan 08:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.