Köpa aktier i storföretag som Amazon eller Microsoft.
Sök:

Köpa aktier i storföretag som Amazon eller Microsoft.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Oscar Johansson

ställde för sedan frågan: Köpa aktier i storföretag som Amazon eller Microsoft.

Vad är era åsikter gällande investering av aktier i stora multinationella företag som Amazon, Microsoft, Google, Apple… etc? Speciellt Microsoft och Amazon har visat både bra tillväxt och högre dippar än de stora indexfondarna. Eftersom företagen är så stora så borde det vara en liten risk att de skulle gå under. Vad tycker ni?

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

När du skriver ”borde det vara en liten risk” låter det som om du vill minska din risk, men så samtidigt överväger du denna investering som är mer volatil / högre risk: ”bra tillväxt och högre dippar än de stora indexfondarna”.

  1. Vill du ha högre risk/volatilitet/förlust/avkastning: välj att direktinvestera i aktierna
  2. Vill du ha liten risk välj indexfonden för ett mer jämnt resultat med mindre dipar och toppar

Kommentera

svarade på frågan för sedan

För mig är ”inte konkurs” ett rätt dåligt mått på en investering. Jag vill helst tjäna pengar, faktiskt.

Du väljer själv. Jag tycker att man ska diversifiera, sprida sina risker. Köper du en global indexfond så får du ca 8% i de företagen du nämner och dessutom ca 1500 andra företag som också tjänar pengar.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Inga problem, Apple tex har ju en så pass stor kontantkassa att de kan köpa allt på stockholmsbörsen.

Är det något företag som är kvar om typ  tio år så är det Apple. Dock så borde man kanske inte lägga alla sina ägg i amerikanska techsektorn.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-12 klockan 16:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.