Köpa andra bostad
Sök:

Köpa andra bostad

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mike

ställde för sedan frågan: Köpa andra bostad

  • Hej,

kan man köpa andra bostad jag har bolån 2M men fortfarande jag har sparat for kontantinsats for andra bostad. Vad är lag i Sverige for att köpa andra bostad

 

mvh

mike

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Finns inga regler mot att äga flera bostäder. Men du kan inte låna mer pengar än vad banken går med på. Så det är din bank du borde fråga hur mycket pengar de vill låna ut till dig.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ja precis, fråga din bank… Det hänger nog mest på hur mycket de anser att du klarar av att betala i ränta+amortering. Tror de kallar det för KALP – ”Kvar att leva på” – kalkyl.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Kalle2

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-19 klockan 20:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.