Köpa begagnad bil
Sök:

Köpa begagnad bil

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

Den här artikeln publicerades 2017-04-29 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Köpa begagnad bil

Tänkte höra om det är någon som har räknat på när det är minst dåligt att köpa bil ur en ekonomisk synvinkel. Alltså hur begagnad kan den va innan den börjar kosta för mycket pengar?

Att undvika köpa helt nya bilar för att slippa värdeminskningen vet man ju

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det beror på vad du vill uppnå.
Jag tänker att jag inte vill byta bil så ofta. Så vi köper en bil som är ungefär 3-4 år gammal, och sen planerar vi att behålla den tills den är ungefär 10-15 beroende på hur den fungerar (vi kör inte mycket).

Viktigaste för oss är att vi slipper lån och får en fräsch bil initialt (dvs. inte för gammal). Men vi kör som sagt inte så mycket.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vi behöver två bilar i vårt hushåll ute på landet. Har en Volvo V70 som när vi köpte den hade rullat 6000 mil och var tre år gammal och en förmånsbil genom arbetsgivaren.

Jag tänker såhär: En bilaffär är (nästan) per definition en dålig affär och därför vill jag göra en sådan affär så sällan som möjligt. Vår V70 kommer att ha rullat 50 000 mil innan försäljning/skrotning om allt går enligt plan och vi behöver göra ny bilaffär efter 14 år. Kostnad för reparationer kommer inte upp i motsvarande värde som värdeminskning kostar på nyare bilar.

Förmånsbilen är en dyrare lösning än den privatägda men jag tänker diversering – jag riskerar inte att stå med två motorras samtidigt.

Hur tänker ni andra?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-29 klockan 20:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.