Köpa billig när det går ner...?
Sök:

Köpa billig när det går ner…?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andre

ställde för sedan frågan: Köpa billig när det går ner…?

Hej!

Jag är inte orolig  för det som händer med börsen eftersom  jag vill gärna förstår det. Köpa billig. Till exempel, ligger Länsförsäkringar indexnära  NAV 246.  Tänk att det är en riktig börsnedgång på 50% och NAV kurs hamnar på 160. Jag fortsätter att månadsspara  och  få mer fond andelar på samma 10.000. Sedan kommer börsen uppgång och jag fortsätter att investera….

 

Rent praktisk vad är vinsten att få mer fond andelar på  samma belopp? dvs köpa billig? Kommer mina pengar återhämtar sig snabbare när börsen är uppåt?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, om du köper när fonden har tappat i värde så får du fler andelar för samma summa. Så då kommer ditt kapital att öka snabbare när fonden sedan går upp igen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  det har vissat sig vara väldigt svårt att hitta bottnar lika svårt är det att hitta toppen.
  att följa volialten kan vara svårt sen har man kostnad för in och ut klivande och prosentuelt käkar det kapital..

  men det är enklare att försöka se faror som kan få börsen att skaka..
  nu senaste alla utgår från att detta Corona viruset gör att börsen säckar..
  men anta att det inte är så det är ju ett vanligt influensavirus och hotet är noll..
  antag att det i stället är krigförande jihadister som invaderar Grekland alltså mera av bombdåd och skjutningar och en statsminister som inte i ser att man befinner sig i krig och svensk industri inte har råd med ögon form av Lösen.
  varken till Trump i form av skatter eller kostnader för jihadister.

  valet är ju fritt eller tron och dess kurvor följer oftast inte vad en politruker slungar ur sig just nu

  0
  Gravatar ikon för användaren
  den fete

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-28 klockan 20:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.