Köpa bostadsrätt eller investera i fonder?
Sök:

Köpa bostadsrätt eller investera i fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Köpa bostadsrätt eller investera i fonder?

Hej!

Jag är halvvägs till 30, bor i västkustens storstad och har lyckats skrapa ihop ca 300 000 kr, vilket kan vara en hyfsad kontantinsats. Dessa ligger nu på ett sparkonto med mycket låg ränta.

Jag är i valet och kvalet mellan att köpa en bostadsrätt eller investera dessa pengarna. Är precis nyinflyttad i en relativt dyr hyresrätt, har just har avslutat studierna.

Så till min fråga..

Vad är det mest lämpliga alternativet, köpa en bostadsrätt eller investera dessa enl. fyra hinkar principen?

Var kan man förvänta sig få den bästa avkastningen på de investerade pengarna?

Tack på förhand!

 

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

”Vinst” som man gör på en bostadsrätt är svårt att realisera, det är hög reavinstskatt och om man säljer måste man ju hitta nånstans att bo vilket är svårt.

Det är också svårt, eller omöjligt, att spekulera i vad som händer med bostadsmarknaden i framtiden.

Betrakta inte boendet som en investering utan som en kostnad. Om du trivs där du bor ska du bo kvar, om du vill flytta till en lägenhet som är en bostadsrätt så gör det.

Boendet kan göra mycket för livskvaliteten och är en sådan kostnad som kan vara väldigt värd det, men jag tycker inte man ska se det som en ekonomisk vinstaffär.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-17 klockan 00:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.