Köpa del av föräldrars hus
Sök:

Köpa del av föräldrars hus

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Köpa del av föräldrars hus

Jag diskuterar med mina föräldrar om att köpa en del av deras hus. De har inte så höga bolån men låg pension och i behov av pengar för att leva ett bättre liv på ålders höst. Vi har pratat om en summa på 300 000kr.

 

Tre frågor:

 1. Vad finns det för alternativ till avtal för ovan köp?
 2. Kan jag på ngt sätt skydda mina 300 000 kr mot inflation?
 3. Finns det helt andra idéer till lösning?

  Tack på förhand!

  /Peter

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Enligt mig är det en VÄLDIGT dålig idé att samäga en fastighet (med undantag för med sin partner). I detta fall verkar det mycket enklare och bättre att låna ut pengar till din föräldrar, med ett pantbrev som säkerhet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Instämmer till fullo! Skriv bara ett riktigt skuldebrev.

  4+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Tack @Falck och @Nestor

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Peter
 3. Vit pil

  Hej,
  Hur kommer det sig att det är dåligt att samäga en fastighet. Vad är nackdelarna. Jag förstår inte rikigt.

  Rune

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Rune
 4. Vit pil

  Hej Rune!

  Bara en enkel sak som att om någonting går sönder, ska du stå för den delen som du äger då?

  Vill dom göra en förändring/förbättring ska du stå för en del av detta eftersom det höjer troligtvis värdet på bostaden du har investerar pengar i?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 5. Vit pil

  Från verkliga livet: Huset behöver målas, men ingen vill betala och alla vill inte vara med om du att göra det själva. Fullständigt avskyvärt med samägande.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-05 klockan 12:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.