Köpa eller sälja då börsen går ner
Sök:

Köpa eller sälja då börsen går ner

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Björn

ställde för sedan frågan: Köpa eller sälja då börsen går ner

Hej! När börsen ligger på – skall man köpa eller inte. Tjänar man mer då än då den är på + ?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Björn,

Det är ju fint att köpa när börsen ligger lågt värderad, då kan du köpa akterna till en låg värdering och få vara med om en framtida uppgång. Det som dock ingen ännu listat ut är ju när man vet om börsen är högt eller lågt värderad och hur den kommer röra sig framåt 😉

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du följer idén om att behålla samma fördelning mellan aktier och räntor (till exempel 60/40) och också ansluter dig till åsikten att det inte går att tajma marknaden, då köper du mer när börsen sjunker och säljer när börsen stiger. För att behålla samma riskprofil. I princip kan man ombalansera hur ofta man vill, fondroboten Lysa gör det till exempel varje vecka.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-20 klockan 13:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.