Köpa en färdig pengamaskin
Sök:

Köpa en färdig pengamaskin

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alex

ställde för sedan frågan: Köpa en färdig pengamaskin

Hej, Jan! Tack för mycket inspiration och bra tips för ett rikare liv tillsammans!
Jag satte ihop en fondportfölj åt min mor som planerar att gå i pension om cirka 8-10 år. När hon här om dagen nämnde att hon ser framemot att se hur det har gått och sälja av detta om ett par år fick jag mig en liten tankeställare. Skulle det inte vara bättre att köpa denna fondportfölj av henne för marknadspriset istället för att hon säljer av allt innehav? Den kommer ju fortsätta generera pengar övertid så det är synd om den skulle gå till spillo. Hur ser du på detta? Tack på förhand. /Alex

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Det blir ett nollsummespel eftersom du köper det till marknadspris. Då kan du lika gärna köpa exakt lika mycket fonder direkt till marknadspris…

Avkastningen har hon ju tillgodoräknat sig om den gått plus, men den hjälper ju inte dig avseende framtiden.

Det som kan vara intressant att laborera med är ifall hon verkligen behöver allt på en och samma gång? Det hade kanske vart smartare att ta ut lite och låta resten jobba.

Mvh

Alexander

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-01 klockan 14:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.