Köpa ETFS Physical Gold (GZUR resp VZLD) nu?
Sök:

Köpa ETFS Physical Gold (GZUR resp VZLD) nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Björn Torstenson

ställde för sedan frågan: Köpa ETFS Physical Gold (GZUR resp VZLD) nu?

Har sålt av fonder och aktier och börjat ombalansera mot en Rikatillsammansportfölj. Guldet står väldigt högt. Köpte guldrelaterat för 3 månader (har 7 % guldrelaterat men borde ha 25 %) men borde köpa mer guldrelaterat. Guldet står högt. Törs man kliva in för att nå runt 25 % guldrelaterat i nuvarande läge?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

@Björn: Det kan ju endast du själv svara på. Guld har ju fått sig ett uppsving den senaste tiden men en del hävdar ju att det är just billigt idag. Facit kommer finnas tillgängligt i framtiden. Guld är nog en bra tillgång att ha i en permanentportfölj som du vill styra om till då det tenderar att reagera i motsatt riktning mot aktier. Jag har haft min RT portfölj i några månader nu och det känns än så länge skönt med små rörelser jämfört med börsen i övrigt. Jag tänker att faller guldet så har det väl att göra med att aktier går oerhört bra och då är det ju bra att man har båda delarna i en permanentportfölj.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Björn!

Jag tycker att du bör börja med att göra en strategi där du själv bestämmer hur mycket guld du vill ha i din portfölj, när du väl har en strategi och följer den så spelar det ingen roll hur mycket en av tillgångarna har gått upp utan du ska då äga den förutbestämda mängden av din portfölj.

När du väl följer strategin så kommer du inte behöva ta beslut som dessa, så jag skulle säga att har du bestämt dig för 25% guld, kör på!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-25 klockan 17:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.