köpa fastighet via ab
Sök:

köpa fastighet via ab

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joe

ställde för sedan frågan: köpa fastighet via ab

Hej Jan!
om min plan är att hyra ut största delen av fastigheten, men också vil bo i en betydande  del av den själv. Hur ska jag tänka?!
/J

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du ett aktiebolag betalar bolaget en i och för sig ganska låg skatt på vinsten. Sedan får du som privatperson betala  skatt när du lyfter lön eller utdelning från företaget.

Som privatperson läggs det redovisade överskottet till din inkomst. Min personliga åsikt är att om du hamnar under brytpunkten för statlig skatt som år 2020 ligger på 509 000 kr så finns det ingen anledning att bilda aktiebolag. Har du en hög kontantinsats så kan du dessutom lyfta en del av överskottet som räntefördelning med 30 procent skatt.

Varje situation är unik. Har du tur kan du diskutera ditt ärende med en kompetent banktjänsteman. I annat fall får du vända dig till en redovsningskonsult. En revisor går också bra, men deras arvode brukar vara högt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-15 klockan 00:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂