Köpa fond hos Nordnet och flytta till avanza
Sök:

Köpa fond hos Nordnet och flytta till avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Köpa fond hos Nordnet och flytta till avanza

Jag tittar på att köpa en av de guld-etf:er som rekommenderas här.

jag vill ha fonden på mitt avanza-konto, kan man:

1. Köpa fonden på avanza om man ringer in? Vad kostar det i courtage?

2. Kan man köpa fonden på Nordnet och sedan hos avanza begära flytt av depå från annan bank? Finns det några fallgropar?

jag har snappat upp att det finns dessa olika fonder: GZUR, VZLD och 4GLD. Vad skiljer dom åt och vilken rekommenderar ni?

 

Tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

1. Nej

2. Vet ej

4GLD går inte att köpa hos Nordnet, däremot de andra två du nämner. Är inga direkta skillnader förutom att avgifterna skiljer marginellt. Jag har båda två.

Däremot har Nicklas Andersson på Avanza hintat med all önskvärd tydlighet att de kommer kunna erbjuda guld-ETF:er någon gång efter sommaren. Så jag bidar min tid.

/Björn

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil
  1. Borde inte gå eftersom du inte kan flytta över vanliga fonder som inte finns på en annan bank.
   Borde vara liknande för ETF:er, speciellt då det är ett regelsystem som säger att Avanza inte kan erbjuda dessa just nu.

  Vi får hoppas Avanza löser detta snart!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-29 klockan 09:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.