Köpa fonder för 100 000 kronor - bra ide just nu?
Sök:

Köpa fonder för 100 000 kronor – bra ide just nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin Johansson

Den här artikeln publicerades 2017-08-24 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Köpa fonder för 100 000 kronor – bra ide just nu?

Hej.

Jag har ett månatligt sparande i fonder men har dessutom 100 000 som jag inte behöver de närmaste tio åren. Jag vill här och nu göra något med hela summan. Är det en dålig idé att just nu köpa fonder för hela summan? Eller kan man utgå från att det blir en bra affär på tio års sikt, även om börsen rasar inom kort?/Martin

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga att en max sparhorisont på 10 år inte är speciellt långt. En stor krasch som inträffar inom ett par år kan ta många år för en återhämtning. Om du sprider ut riskerna och har även obilgation/räntefonder i portföljen kan man tänka sig att en börskrasch dämpas.

Enligt historiken ger 1 år av 3 dåliga börsår, samt ungefär en gång vart 10e år så sker det en stor krasch på minst 30%.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-24 klockan 12:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.