Köpa fonder för en större summa nu eller köpa månadsvis för en mindre summa?
Sök:

Köpa fonder för en större summa nu eller köpa månadsvis för en mindre summa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elias

ställde för sedan frågan: Köpa fonder för en större summa nu eller köpa månadsvis för en mindre summa?

Hej!

Jag har börjat spara pengar för att på lång sikt kunna gå ner i tid eller gå i pension lite tidigare. Jag sätter in 10000 i månaden just nu och följer i stort sett eran globala barnportföljen. Jag jobbar just nu men ska plugga under tre terminer, 15 månader, efter jul. Jag har sparade pengar som jag har haft som skyddsnät/kontantinsats etc som räcker till att jag kan fortsätta köpa för 10000 i månaden trots att jag pluggar.

Min fråga är egentligen, är det klokare att köpa fonder för allt ihop just nu, ca 150000 och inte kunna köpa under 1,5 års tid, eller är det vettigare att fortsätta portionera ut det över tid?

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Den största frågan du får ställa dig är, vad är du bekväm med att göra?

Jan har skrivit denna artikel om ämnet där han kommer fram till att det tenderar ge bäst resultat att investera vid ett tillfälle, men det kan kännas jobbigt.

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så mycket för snabbt svar, ska läsa artikeln, verkar vara precis vad jag letar efter.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Elias

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-01 klockan 12:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.