köpa fritidshus privat eller i Aktiebolaget?
Sök:

köpa fritidshus privat eller i Aktiebolaget?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik holm

Den här artikeln publicerades 2017-07-11 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: köpa fritidshus privat eller i Aktiebolaget?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

HEj

Funderar på att köpa ett vinterhus för 4,4MSEK med goda uthyrningsintäkter ca 150-200.000 per år med 50.000 i driftkostnader, bör man lägga detta privat eller i ett nytt AB? ev dela detta med en vän, jag har ett befintligt AB vilande med ca 700.000 likvid som inte används till något vettigt, er input finns det någon bra kalkyl mall?

Är det fortfarande 15% rabatt på nytt investeringsinsats?/Investeringsavdragg Blankett K11 skattemyndigheten?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Kollade snabbt på Skatteverkets hemsida:
  ”Du får inte göra något investeraravdrag om du (eller någon närstående) äger eller har ägt andelar i det företag som du förvärvar andelar i.”

  Vad är det för kalkyl mall du tänker på?

  Personligen tycker jag att allt är lättare med AB och liknar verksamheten hotellverksamhet ska den skattas därefter med moms och överskottsskatt

  (https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/uthyrningavbostad/momsvidtillfalliguthyrningavmobleradbostad.4.5c281c7015abecc2e2068b6.html#Duskabetalamomsomdusvararjapaalladessafragor)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Isak

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-11 klockan 13:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.