Köpa guld ETF på Avanza
Sök:

Köpa guld ETF på Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ingemar Berg

Den här artikeln publicerades 2017-09-22 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Köpa guld ETF på Avanza

Det känns osäkrare än någonsin i världen och jag tänker köpa ETF-er i Guld (Silver).

Du nämner dessa tips om man ska köpa ETF-er, som verkar ”säkrare” än andra

Shares Silver ETF (”SLV”) – den absolut största silver ETF:en. Går att köpa via Avanza. Handlas i USD.
SPDR Gold ETF (”GLD”) – den absolut största guld ETF:en. Går att köpa via Avanza. Handlas i USD.

 

Jag hittar dem dock inte på Avanza. Måste jag gå över till Nordnet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack! Rent allmänt – med tanke på osäkerheten i världen – en börskrasch lär ju komma inom högst 5 år, tror många – samt Nordkorea just nu – är det klokt att köpa lite ETF guld/silver nu? Kan man förlora mycket på att köpa dessa värdepapper nu eller kan man säga att det är förhållandevis tryggt köp?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Ingemar Berg

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-22 klockan 19:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.