Köpa guld Nordnet
Sök:

Köpa guld Nordnet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristoffer

ställde för sedan frågan: Köpa guld Nordnet

När jag ska lägga in en order på ETFS Physical Swiss Gold i Nordnet så behöver jag fylla i både antal och kurs. Skulle någon vilja ha vänligheten att på ett pedagogiskt sätt förklara vad detta innebär så att jag inte gör bort mig fullständigt? Exakt hur ska detta fyllas i om jag, låt oss säga, vill handla guld för 2000 kronor?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är en ETF d.v.s. börshandlad fond. Bör funka som en aktie. Du köper antal aktier och sälj-kursen ser du i orderdjupet d.v.s. 116,43 senast. Den handlas i EUR. Vill du köpa 2 st så skriver du 2 st och vilken köpkurs du vill handla för. Skriver du att du vill köpa 2 st för 2000 kr d.v.s. ca. 188 EUR går affären förmodligen inte igenom.

Skriver du 2 st för 2 á 116,43 bör det gå igenom. Sen tillkommer courtage + växlingsavgift på 0,25%.

Så tror jag att det är i alla fall.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Kristoffer!

  Som Toni skriver så är en ETF en börshandlad fond, fungerar som en vanlig fond i hur den förvaltar sina innehav men handlas direkt över börsen istället.
  Detta innebär då att du måste handla hela andelar, i en vanlig fond kan du köpa nästintill hur små andelar som helst, så kostar en andel som sagt ovan 116.43 Euro så går det inte att köpa för mindre än just det beloppet. Att då köpa för 2000kr så får du antingen välja en för 116.43 Euro eller att köpa 2 för 232.86 Euro, antingen då runt 1200kr eller runt 2400kr.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-18 klockan 21:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.