Köpa guld på Nordnet. Antal?
Sök:

Köpa guld på Nordnet. Antal?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hayder Al-khafadji

ställde för sedan frågan: Köpa guld på Nordnet. Antal?

Varför räcker det inte att ange summan man vill spara i guld på exempelvis Xetra-gold? Jag förstår inte riktigt hur det fungerar när jag behöver fylla i antal… I andra aktier och fonder jag sparat i på exempelvis Avanza så räcker det med att fylla i summan man vill investera.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Där har du fel tror jag. Du kan inte köpa aktier på Avanza utan att säga hur många och till vilket pris. Min gissning är att du bara köpt fonder tidigare, då köper du till okänd kurs och du vet bara summan. Antal är precis som det låter. Hur många vill du ha? Och så fyller du i hur mycket du är villig att betala per styck. Summan du behöver betala är då antalet gånger priset per styck + ev. courtage.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du behöver även tillräckligt med pengar på kontot så att det räcker till valutaväxlingsavgiften på 0,25%.

  För att förtydliga Eriks inlägg ytterligare:
  Börshandlade fonder såsom Xetra-Gold handlas liksom aktier endast i hela andelar. Du kan inte köpa exempelvis en halv aktie eller en halv andel i en börshandlad fond (till skillnad mot vanliga fonder), vilket gör att du inte kan handla för exakt så många kronor som du egentligen vill.

  Kuriosa:
  Aktien Berkshire Hathaway Inc Class A kostade i fredags 269640 USD per aktie, det vill säga närmare 3 miljoner kronor styck. Möjligen något att trösta sig med när man irriterar sig på att det bara går att handla Xetra-Gold i multiplar av ca 500 kronor.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-29 klockan 11:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.