Köpa guld via Avanza Trackers?
Sök:

Köpa guld via Avanza Trackers?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tomas

ställde för sedan frågan: Köpa guld via Avanza Trackers?

Som jag förstått det finns det idag inget bra alternativ för att köpa guld på Avanza.

På följande sida https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/trackers/avanza-trackers.html står det att inom kort kommer Avanza Trackers för råvaror. Antar att när detta lanseras så kommer det att finnas en Avanza Tracker för guld.

Eftersom jag idag har min portfölj hos Avanza så vore det smidigt att även kunna köpa guldet via denna mäklare. Så slipper jag ha guldet hos tex Nordnet och däremed sprida ut min portfölj över flera mäklare.

När råvaror lanserar, tror ni då att det kan vara ett bra alternativ? Som jag förstår det så verkar Avanza Trackers inte vara någon toppenprodukt om man läser vad som skrivits om detta i detta forum.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Tomas!

Vad jag har för mig så är generellt ”Trackers” sådär för just spararen, dom är bra för banken då dom driver in mycket pengar men inte så bra för spararen då det verkar vara en dyr produkt.

Tyvärr svårt att få ett bra alternativ till guldspar hos Avanza just nu, hoppas dom löser detta snart!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tycker du ska utnyttja din position och spela ut aktörerna mot varandra. flytta delar av kapitalet till nordnet

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-22 klockan 21:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.