Köpa guld via Bullionvault eller Auvesta?
Sök:

Köpa guld via Bullionvault eller Auvesta?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Köpa guld via Bullionvault eller Auvesta?

Hej Jan! Den tyska gulddistributören Auvesta verkar kräva att nya kunder betalar en startavgift på 400 Euro. Antar denna avgift finansierar deras multilevel marketing-upplägg. Du måste handla guld för mycket stora summor för att någonsin få tillbaka de pengarna via företagets så kallade bonus-system. Till detta kommer en saftig depåavgift. Då verkar Bullionvault eller en guld-ETF vara bättre alternativ, eller hur?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anders!

Det låter som väldigt saftiga avgifter för att investera i guld.
Bullionvault låter mycket mer attraktivt, sedan har du ju såklart Xetra Gold via Nordnet om du vill kunna ha ditt guld i ett ISK.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-15 klockan 21:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.