Köpa guld via ISK eller KF
Sök:

Köpa guld via ISK eller KF

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av SN

ställde för sedan frågan: Köpa guld via ISK eller KF

Hej,

Nu när jag ska köpa guld (Xetra Gold) på Nordnet, är det någon skillnad att köpa via ISK eller KF?

Har hört att man ska köpa utländska aktier via KF med tanke på källskatten, men det kanske inte är samma sak när det gäller fonder?

Tack på förhand

Hälsningar

SN

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Nej ingen skatteskillnad om du köper guld via KF eller ISK så välj själv.

Vad gäller ETF/MF så har det att göra med i vilket land produkten verkar. Jag tror inte att en enda ETF/MF som rekommenderas på denna bloggen påverkas av utländsk källskatt om du har den i ett ISK men så är det definitivt med utländska aktier (dom ska du ha i KF).

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-22 klockan 09:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.