Köpa hus i Coronatider
Sök:

Köpa hus i Coronatider

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Köpa hus i Coronatider

Hej!

Jag och min flickvän är på gång att köpa hus ihop. Huset vi ev vill buda på har inte inflytt förrän i november. Är det något speciellt vi behöver tänka på såhär i oroliga tider? Stigande/sjunkande ränta och bostadspris-utveckling. Kan Corona vara en möjlighet till prutmån och ett lägre pris?

Tacksam för alla goda råd!

Allt gott!

Johan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det enda man kan veta är nog att det inte går att veta något.

OM vi är i början på en långvarig börsnedgång och kanske till och med en lågkonjunktur så kan det så klart leda till sänkta bostadspriser. Å andra sidan klarade sig bostadspriserna vid finanskrisen, å tredje sidan fanns då en möjlighet att sänka räntan som inte finns på samma sätt idag.

Om jag skulle sälja en bostad just nu hade jag i alla fall varit väldigt mån om att få till ett köpeavtal underskrivet snabbt…

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-17 klockan 16:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.