Köpa i Coronatider
Sök:

Köpa i Coronatider

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av tant med lite pengar över

ställde för sedan frågan: Köpa i Coronatider

Vilka aktier/fonder tycker du man ska köpa i dessa tider? Även om det kan vara illa att ”tjäna” pengar på något så hemskt så kan eventuella investeringar kanske även hjälpa företagen.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Fortsätt investera som vanligt enligt ”Fyra-Hinkar-Strategin”, ser inget oetiskt eller liknande att investera i bolag under kristider. Varför ska jag stoppa mitt sparande i aktier för att vissa förlorar sina jobb? Jag stöttar istället lokala handeln lite extra i form av restauranger och butiker där jag bor.

Däremot att köpa aktier på börsen hjälper inte bolaget på något vis så länge dom inte söker kapitalanskaffning från aktieägare, själva aktierna och bolagets verksamhet är helt skilda och påverkar inte varandra på något sätt dagligen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-22 klockan 09:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.