Köpa in och ut på 2 dagar...
Sök:

Köpa in och ut på 2 dagar…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tim Von Hallon

ställde för sedan frågan: Köpa in och ut på 2 dagar…

Om jag köper t.ex. aktie idag som tills imorgon går upp med x % och då säljer av allt. Hur många procent måste aktien ha gått upp för att jag ska tjänat nånting med tanke på skatten?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

När du köper och säljer aktier betalar du en avgift som kallas courtage. Avgiften är olika stor beroende på var du handlar, tex. Avanza, Nordnet eller din storbank. Avgiften kan också bero på hur mycket du brukar handla för, din courtageklass. Gör du många och stora affärer kan du ibland få en lägre courtageavgift.

Ibland är det en fast avgift och ibland procentuell. Om det är en fast avgift lönar det sig att göra ett större inköp på en gång.

Svaret på din fråga är att aktien måste ha stigit så mycket att du tjänar in courtageavgiften du betalar både vid köp och sälj.

För att kunna ge dig en exakt procentsiffra måste du tala om var du handlar och vilken courtageklass du tillhör.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-12 klockan 00:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.