köpa in sig i sambos hus
Sök:

köpa in sig i sambos hus

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av souad

ställde för sedan frågan: köpa in sig i sambos hus

Hej.jag har flyttat in i min sambo hus för 10 månader sedan.då har jag hyrt ut min bostadsrätt med möbler  för 7000kr i månad,jag betalar hyran 3500kr och börjat att amortera mera (3000kr i månad.)jag har kvar 120000kr  i lån för lägenheten. Jag betalar 3500kr i månad för mitt boende i huset med min sambo. Hans hus är värderat till 930000kr och han har lånat 750000för huset ,huset behöver renovering.min fråga är:är det lönsamt för mig att köpa in mig i huset eller fortsättatt betala 3500kr per månad?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det är väl snarast en fråga om vad ni vill med ert förhållande än en fråga kring ekonomi. Om ni avser att fortsätta bo ihop är det väl naturligt att ni också äger bostaden ihop och att du säljer din lägenhet?

Men rent ekonomiskt beror det också på vad som ingår i dina 3500 kr i hyra. El, värme, underhåll? Om allt ingår är det en billig boendekostnad, så att köpa halva huset kan nog bara löna sig om huset ökar i värde och ni sedan säljer det.

Att hålla isär er privatekonomi tror jag dock blir allt konstigare ju längre ni bor ihop, det kommer komma mer behov av renovering längre fram osv.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svaret.Ja vi avser att fortsätta bo ihop. 3500kr ingår allt.Jag håller med att det är jätte konstigt att hålla isär vår privat ekonomi när vi bor ihop. Problemet är att huset har inte nån potential, renoverar man det ,får man aldrig pengarna tillbaka vid en eventuell försäljning. allt som kan hända är att huset blir lite mera attraktiv vid försäljning. mitt förslag för honom var :om jag ska köpa in mig i huset ,jag tar halva lånet och vi amortera mycket under 2år.sen kan vi sälja huset o sen köpa ett hus som har potential (har glömt att skriva att vi är 50 plus både)och lätt att sälja när vi blir gammal o inte orkar med hus.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Saida Ben El Mellah

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-09 klockan 09:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.