"Köpa kronor billigt" - vad menas?
Sök:

"Köpa kronor billigt" – vad menas?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobbe

ställde för sedan frågan: "Köpa kronor billigt" – vad menas?

Hej

Jonas Lindmark; Analyschef på Morningstar skriver följande i sin senaste krönika. Vad menar han med att ”köpa kronor billigt” och hur kan det längre fram användas som fördel? Någon som kan förklara logiken?

”Min slutsats är att kronans försvagning är tillfälligt, inom ett år kommer den att återhämta sig (argumenten finns i ”Vändning för kronan lyfter Stockholm”), samtidigt som det finns ovanligt gott om hot som kan få aktiemarknaden globalt att falla tillbaka. Därför behåller jag en övervikt Sverigefonder. Dessutom ser jag ett bra tillfälle att köpa kronor billigt i min PPM-portfölj genom att höja andelen i Spiltan Räntefond Sverige från 40 till 50 procent.”

Länk till hela krönikan:

https://www.morningstar.se/Articles/Chronicle.aspx?title=halften-rantefond-ppm-jl-pensionsspar

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Säg att du har köpt en Europafond när euron  stod i 8.50 och säljer när den står i 10,25. Förutom värdestegringen på aktierna  har du även  dragit nytta av värdestegringen på valutan.

Säljer du fonden växlas dina tillgångar i fonden över till svenska kronor.  Med tanke på den låga svenska konkursen så ”köper du dina svenska kronor billigt”.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-06 klockan 19:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.