Köpa lägenhet i fjällen
Sök:

Köpa lägenhet i fjällen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Stefan

ställde för sedan frågan: Köpa lägenhet i fjällen

Hejsan,

Det känns som att det är skakigt nu i bomarknaden och undrar vad du säger kring att köpa en lägenhet i fjällen?

Är det smart i ett 20 års perspektiv då det går att hyra ut under tiden eller är det förkastlig för marknaden kommer gå ner inom kort och man kan köpa billigare snart?

Tänker att barnen kommer att få ärva den i framtiden.

Tänker i Åre som ex.

Frågan är om det är för riskabelt då vi kommer bli rätt tungt belånade isf.

Mvh/

Stefan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Överlag brukar Jan inte rekommendera fastigheter som investeringar, eller ens kalla det för investeringar. Dock är det främst den egna bostaden han skrivit om.
https://rikatillsammans.se/etikett/bostadsbubblan/

Jan skriver även om att han tror att vi har en bostadsbubbla och att en större nedgång än vi sett hittills kommer att komma.

Det finns även ett avsnitt om privatuthyrning. Citat därifrån värt att tänka på: ”…gör man det på fel sätt – t.ex. genom att man hyr ut på 12 månader – då blir det näringsverksamhet istället. Det gör att det ska beskattas som inkomst av tjänst på nästan 50 procent och i det här fallet 30 000 kr. Men om man redan då t.ex. tjänar pengar från ett vanligt arbete så kan det lätt skicka en över brytgränserna vilket gör att skattesatserna blir ännu högre.”

Tjäna pengar på privatuthyrning av ditt boende och bo gratis!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-07 klockan 15:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.