Köpa mer guld
Sök:

Köpa mer guld

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av MartinP

ställde för sedan frågan: Köpa mer guld

Tänkte köpa lite mer guld.

Har WisdomTree Physical Swiss Gold sedan tidigare på Nordnet, men allt annat på Avanza. När den numera finns på avanza och jag ändå måste betala courtage, tänkte jag att jag att jag lika gärna kunde börja samla även guldet på Avanza.

Guldet på Nordnet får stanna där, då courtage måste betalas två gånger vid flytt.

Någon tanke kring detta? Eller kan det vara bättre att fortsätta köpa på Nordnet?

/M

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Martin!

Det spelar egentligen ingen roll om man kollar ”sparmässigt”, men kanske blir konstigt att ha det utspritt? Eller skönt att börja lägga över mer till dit du har allt annat sparande?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag förstår inte varför du blandar in courtage i det hela. Du ska ju varken sälja eller köpa det guld du redan har? Vill du ha guldet på samma ställe är det ju bara att flytta dem skatte- och courtagefritt fritt från Nordnet till Avanza?

När Avanza började tillåta handel med Xetra Gold (4GLD) valde jag att flytta över de andelar jag hade på Nordnet till Avanza. Jag sålde inte andelarna och jag köpte inte tillbaka dem på Avanza, utan jag använde helt enkelt deras funktion för att flytta ett ISK mellan bankerna. Jag la alla 4GLD i ett eget ISK på Nordnet och så begärde jag flytt av det ISK:t. Det tog några veckor, men jag behövde inte göra något och det kostade inte något heller vad jag kan se.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag hade planer på att göra samma sak. Men av mig ville Nordnet ha 2 * 490 kr (Xetra gold och Wisdomtree physical silver) för att flytta dessa värdepapper. Jag frågade tom deras kundtjänst i förväg och de sade att det skulle vara gratis om man avslutade kontot i samband med flytten. Men likt så hörde de av sig och ville ha en flyttavgift (ungefär 4 veckor efter jag startade flytten via Avanza). Jag ska nog ringa upp Nordnet igen då och höra varför det kunde bli såhär…

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik
 2. Vit pil

  Ringde Nordnet och fick också höra att deras flyttavgift är 490 kr per värdepappersslag. Alltså 490 kr för att flytta guldet. Säljer jag blir courtaget är 0,089 %, min 69 kr. För mig blir det 69 kr. Och sedan blir det courtage att köpa på Avanza, som är 0,089 %, min 8 euro, så det blir 8 euro för mig. Totalt blir det därför billigare än att flytta. Avanza ville inte heller betala min flytt tyvärr.

  Något jag inte har tänkt på som kan göra det billigare? Ska man kanske prata med någon annan på Avanza som kan ta ett beslut om att stå för flytten?

  Säljer jag av från Nordnet kanske jag ska köpa på Avanza samma dag för att inte riskera något.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MartinP
 3. Vit pil

  Pratade med Avanza igen. De gick med på att betala mitt courtage hos dem för att flyttar över guldet till dem. Tänkte även köpa lite fler andelar. Så totalt blir det Nordnets courtage för sälj, d.v.s 70 kr. Bättre än 490 kr i alla fall. Och värt det för att få allt samlat hos Avanza.

  Eller, någon som har en tanke…?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MartinP
 4. Vit pil

  Nu är väl frågan om jag ska köpa fler andelar eller inte….

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MartinP

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-26 klockan 11:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.