Köpa minifuture
Sök:

Köpa minifuture

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Köpa minifuture

Jag har läst på lite om minifutures och provahandlat lite för skojjs skull. Allt man läser är dock bara generell basicinfo vilket inte är några konstigheter…

 

En sak jag inte förstår riktigt är följande.

Idag så tänkte jag köpa en OMX30 lång på morgonkvisten och klicka in på MINI OMX AVA 47.

Fösta kvarten dock så gick det inte att handla och vips va ju hela vitsen med tron att börsen skulle gå upp idag över.  Andra Långa  minifutures drog däremot igång….. finns ju massor med varianter

Igår gjorde ja motsvarande fast gick kort och då va det inga problem att handla 09:00:20 typ…

Hur ska man förstå sig på hur detta funkar??

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johan!

Minifutures är lite lurigt då det är en MM (Market maker) som ställer ut priser, dessa brukar ta en liten stund efter öppning på sig innan dom ställer ut. Detta för att inte hamna fel i priser mm.

Om börsen är jättevolatil eller något är konstigt med priserna i t.ex en aktie (som också kan handlas som minifutures) så kan MM vänta med att ställa ut för att det är för riskabelt.

Tyvärr en negativ sak med minifutures, men dom är ändå bäst om man kollar på kostnader och att ingen urholkningseffekt finns.

Om du vill snabbt handla index så rekommenderar jag att kolla upp CFDs på IG eller CMC, du kan även kolla upp att handla terminer på Avanza eller Nordnet.

Hoppas detta hjälper dig lite!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-19 klockan 11:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.