Köpa om fonder när man nått vinst
Sök:

Köpa om fonder när man nått vinst

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christer

Den här artikeln publicerades 2017-04-27 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Köpa om fonder när man nått vinst

Hej vilken bra sida jag har hittat tack. Inte hunnit läsa ikapp ännu men läser lite då och då.

Men har en fråga, jag sparar i fonder då jag är ganska ny på detta med att spara pengar, vågar mig inte på aktier.

Har fonder som gått med vinst, tyvärr har det blivit ett virrvarr men de har gett vinst. Sparar på ca 5 – 8 år, då jag skall få pension och tänkte börja använda pengarna har ca 700 000 kr totalt varav ca 600 000 i fonder resten på sparkonto, har flyttat till ISK. Det jag sett är att några fonder har gett ca 10 000 kr i vinst, min undran är om det är klokt att sälja dessa och köpa om samma fonder. Tänker att fler andelar ger mer avkastning, kan detta låta vettigt ?

Tänkte försöka koka ner mitt sparande till ca 7 – 8 fonder, men just nu är det ett virrvarr med 17 olika fonder. Det är inte så lätt att ha koll på sparandet. Månadssparar ca 3000 kr månad, men bara till avanza zero, superfonden nordnet och LF index global. Känner att detta med sparandet gått överstyr, har ingen struktur alls.

Tacksam för hjälp med detta då jag är som ett barn i en godis affär, vill ha alla sorter.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Christer,
Det finns ingen vinst i att sälja fonder och köpa tillbaka samma fond igen, du får inte fler andelar. Det är andelarna som ökar i värde, om du säljer och köper tillbaka för samma summa får du lika mycket andelar igen.

Det kan vara vettigt att koka ner sparandet, titta gärna på t ex. Rika Tillsammans-portföljen. Du vill gärna minska avgiften till ett minimum, vilket redan är gjort i den portföljen.

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-27 klockan 10:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.