Köpa skog, portföljstrategi
Sök:

Köpa skog, portföljstrategi

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alex

ställde för sedan frågan: Köpa skog, portföljstrategi

Mina sparmål är att i framtiden kunna köpa en egen skogsfastighet och möjligtvis ett hus. Sen har jag även som mål att kunna va riktigt fri ekonomiskt kring 55år, kanske inte leva helt på avkastningen men kanske på avkastning plus intäkter från skogsbruket.

funderar på hur man ska smartast finansiera ett fastighetsköp på säg 1,5milj. Låna så mycket som möjligt? 50% Kontant?

Är 25 år och bor i hyresrätt uppe i Norrland.

Just nu har jag en buffert på två månadslöner och planerar att spara resten av buffertpengarna som blir över eftersom lön kommer in i t.ex en 30/70 portfölj eller liknande.

Resten av mitt sparande 20% ibland mer, av månadslönen går in på en 100/0 portfölj med stabila aktier och fonder. Aktier mest för att jag gillar att följa bolag. Funderar på att lägga in en räntefond på 10% men vi får se. Detta sparande är både min ”55års pension” samt hus/skog. De handlar ju om långsiktigt sparande på mer än tio år.

Det som jag funderar lite över är om jag ska dela på pension och hus/skog pengarna. Kanske ha som mål att skrapa ihop till en 40% handpenning på hus/skog i en 60/40 lösning.

Det är en intressant fundering, därför lägger jag lite tid på den och vill gärna höra lite tips och råd kring detta. Tack för en underbar blogg och podcast.

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ingen vet hur priserna på skogsfastigheter ser ut om tio år. Din familjesituation i framtiden ser kanske det helt annorlunda ut, det kanske blir villa eller bostadsrätt i stället. Personligen hade jag inte delat upp sparandet.

Skall du spara i enskilda aktier så se till att få en bred portfölj. Köp dessutom inga chansaktier, utan inrikta dig på stabila aktier som går med vinst.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.