Köpa Spiltan Aktiefond Investmentbolag eller aktierna för sig?
Sök:

Köpa Spiltan Aktiefond Investmentbolag eller aktierna för sig?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Köpa Spiltan Aktiefond Investmentbolag eller aktierna för sig?

Hej! Jag är lite sugen på spiltan aktiefond investmentbolag. Men jag funderar på om jag istället ska köpa aktierna för sig. Tänker på dom ”stora”

Industrivärden C

Investor B

Lundbergsföretagen B

Kinnevik B

Finns det någon fördel att köpa fonden eller aktierna för sig?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Många gånger är det ju billigare att köpa aktierna, men Spiltan Aktiefond Investmentbolag har så pass låg avgift så skillnaden där blir nog nästan helt försumbar.

Det jag tänker är:

  • Fonden är bättre för att kunna köpa för valfri summa, med aktierna så måste du ta hänsyn till aktiepriset, kan vara jobbigt om man sparar små summor.
  • Köpa aktier individuellt gör att du kan välja fördelningen själv. Kanske vill du ha lite mer Latour eller Lundbergs?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-16 klockan 11:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.