Köpa svenska aktier för norska kronor
Sök:

Köpa svenska aktier för norska kronor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

ställde för sedan frågan: Köpa svenska aktier för norska kronor

Jag bor sedan 10 år Norge och för, inte oväntat, min lön i norska kronor. Den svensknorska kronkursen växlar med tiden men oftast är den norska kronan mer värd än den svenska. Det medför att jag får rabatt när jag handlar i Sverige  eller svenska aktier.

Hur smart är det för mig att köpa mig svenska aktier (främst investmentbolag) när kursen upplevs som fördelaktig för mig?

Risken som jag ser det är den svenska valutan på sikt tappar ännu mer i värde mot den norska kronan. Då blir min investering mindre lyckad.

Hur ser ni på att köpa aktier i andra valutor? Ska jag fortsätta att köpa svenska aktier eller hålla mig till norska och amerikanska?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det blir ju alltid valutaspekulation att köpa något i en annan valuta. På lång sikt jämnar det nog ut sig, men valutor kan ju variera ganska mycket upp och ner.

Just nu är nok/sek ganska nära medelvärdet de senaste 20 åren. Men vad som händer i framtiden kan ju ingen svara på, det är alltför många faktorer som påverkar.

Grundtipset är ju att diversifiera dig, så att du inte blir känslig för ett enskilt lands ekonomi i ditt sparande. Köp norska,svenska, amerikanska men gärna även i andra länder, om du hittar bra bolag.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-04 klockan 12:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.