Köpa vanguard
Sök:

Köpa vanguard

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av hebeln

ställde för sedan frågan: Köpa vanguard

Intressant! https://digital.di.se/artikel/nu-oppnar-uppstickaren-utestangda-fondjatten-for-svenska-sparare

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

SAVR var det sista fondbolaget jag trodde skulle ta in Vanguard. Men intressant att Vanguard inte ger någon provision, naturligt att SAVR tar in den, för att de har en plattformsavgift. Dock är inte S&P 500 fonden billigare än Länsförsäkringar USA Indexnära när man tar i åtanke växlingsavgiften på 0,5% vid köp och sälj. Deras europeiska fond är billigare än alternativen som följer samma index MSCI Europe, med 437 företag, mot Avanza Europe 110 företag som är billigare. Förutsatt att man har kvar fonden så länge att avgiften på 0,5% vid köp och sälj inte övertar det man tjänar på den lägre avgiften. Vet inte vad man kan jämföra räntefonden med. Den är passiv dock, följer ett index, och det är ett plus, men den är inte valutasäkrad.

När (om) de tar in global fonder som följer MSCI World eller ACWI så vore det bra om de kunde vara billigare än LF Global Indexnära eller SPP Global. (avanza global har intern beskattning som gör den dyrare) Då byter jag och många andra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-08 klockan 10:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.