Köpläge för nybörjare
Sök:

Köpläge för nybörjare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jens

ställde för sedan frågan: Köpläge för nybörjare

Hej!

Har tänkt att sätta igång ett långsiktigt sparande, är det bra att köpa nu, eller kan man tro att det kommer fler större nedgångar? Tänker mej efter att jag ska köra på bara avanza global, och i USA har väl inte kulmen nåtts, så tänker att det kanske kan gå ner där men ser man på vad som hänt i år så har ju börsen hämtat sig endel från ”dippen”

 

Samt så undrar jag vad som menas med detta om Avanza global:
Stopptid 10:00
Affärsdag köp Nästa dag
Affärsdag sälj Nästa dag
Syns på kontot köp 2 dagar
Syns på kontot sälj 2 dagar

Så om jag köper kl. 12 en måndag så tar de beställningen på tisdag och köpet registreras onsdag?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det är alltid bra att börja månadssparande långsiktigt i fonder med billig avgift. Men om det är rätt läge är det ingen som vet, därför är det bättre att inte spekulera i det utan ha sin strategi klar innan man går in på börsen så att man kan sitta tryggt i båten. Spekulation/försök till marknadstajmning brukar allt som oftast leda till sämre avkastning, pga att man står utanför börsen.

Angående köp/sälj av fonden så tror jag att du tolkar det helt rätt.

Om du är relativt ny här på bloggen så rekommenderar jag avsnitt #99 kom igång med ditt sparande och avsnitt #133 om fyra hinkar principen ett robust sätt att strukturera upp din ekonomi.

Lycka till!

Mvh

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-29 klockan 18:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.