Köptips till rookies
Sök:

Köptips till rookies

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Köptips till rookies

Hej!

Jag har länge varit nyfiken på värdepapper och hade kommit en bit i min lära innan fastighetsinvesteringar i princip tog över. För närvarande har jag två aktier och två fonder i min portfölj.

Jag undrar om du kan ge tips till en person som befinner sig i följande scenario: (Vi kan kalla honom Erik)

Erik har 5000 kr och vill investera dem i olika värdepapper på Avanza som han planerar att behålla i åtminstone fem år. Han är relativt ny inom området och ser inte månadssparande som ett alternativ för närvarande på grund av en stundtals svängig privatekonomi. Han är heller inte specialkunnig inom en särskild bransch, men håller sig så informerad han kan. Erik undrar nu vad han bör köpa och på ungefär hur många värdepapper han ska fördela dessa femtusen kronor på.

Tacksam för era tips!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle rekommendera en fondrobot som t.ex. Lysa (annonslänk) enligt resonemanget i ”Kom igång med ditt sparande”. Det kommer ge bäst odds över tid men är inte så roligt eller spännande. Men eftersom intresset ligger inom fastighetsinvesteringar så bör fokus på tid, energi och kompetens riktas dit istället.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-13 klockan 13:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.