Korrelation
Sök:

Korrelation

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

ställde för sedan frågan: Korrelation

Hej hopp! Jag har ett pensionssparande med 12-18 Fonder som jag går in/ur lite då och då, har lyssnat på de senaste poddarna och det har slagit mig att jag inte har en diversifierad portfölj trotts olika marknader några nischade fonder och lite obligationsfonder. Frågan är enkel vet ni om det finns någon korrelations online kalkylator eller liknande där man kan jämföra fonder korrelation?

Morningstar X-ray är bra men jag skulle vilja få ut korrelationen mellan fonder för att hitta bra alternativ till min portfölj, tack för en bra Pod och tacksam för tips!!

/Henrik I Sundsvall

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Denna kanske kan funka, ”This online asset correlation testing tool allows you to view correlations for stocks, ETFs and mutual funds for the given time period. You also view the rolling correlation for a given number of trading days to see how the correlation between the assets has changed over time.”

https://www.portfoliovisualizer.com/asset-correlations

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-05 klockan 22:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.