Kort för gemensamma utgifter
Sök:

Kort för gemensamma utgifter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Kort för gemensamma utgifter

Som ett försök att strukturera upp den gemensamma delen av vår ekonomi har jag och sambon länge tänkt skaffa gemensamt kort/konto men aldrig kommit till skott. Det verkar dessutom inte helt lätt att navigera i djungeln av olika företag, så jag tänkte kolla om någon här hade några tips.
Kortet skulle användas för främst matinköp, med enstaka andra inköp och ev. semesterutgifter någon gång per år (vi har t.ex. inte bil). Vi premierar smidighet och kostnadseffektivitet, med bonus om det är billigare än våra vanliga kontokort i utlandet.
Gemensamt konto med kopplade kort verkar ju innebära en kostnad på typ 500kr per år och många kreditkort (i alla fall de jag hittat med bonus) erbjuder inte extrakort.
Av det jag lyckats gräva upp har det trätt fram två huvudalternativ:

 • Re:member med extrakort (+ kostnadsfritt) (- ingen bonus, inga besparingar utomlands, vi är inte vana/bekväma med kreditkort)
 • P.F.C. med ”grupp” (+ kostnadsfritt, billigare i utlandet) (- ingen bonus, ”otryggheten” i fintechstartupp, tekniska problem i utlandet)

Kostnadsbesparingen varierar ju inte så jättemycket mycket, 500kr/år om vi väljer något kostnadsfritt istället för kontokort och sammanlagt ungefär lika mycket om vi skulle ha bonus och minskade avgifter i utlandet. Men det är alltid något…
Hur gör ni som är i en liknande situation eller hur skulle ni göra om ni var det? Har jag missat något annat bra företag/kort?
Stort tack på förhand! :-)

Det finns 6 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tänkte chansa med att köra en halvfuling och bumpa denna tråd. Har sökt runt men inte hittat några passande diskussioner om detta. Någon sommar erfarenhet av något av korten eller har använt något annat i liknande syfte? :-)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag och frun använder Coops kreditkort, med ett extrakort. När vi skaffade det var det riktigt bra också för resor, men tror de försämrat den delen lite. Men vi reser inte så mycket just nu (barn) så det spelar ingen roll för oss. Bonus på alla köp, men mest om du handlar på Coop. Kostar typ 300:-/år tror jag.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för ditt svar Kalle! Tyvärr så har vi inget Coop i närheten av där vi bor…

Kanske är det för petitessigt att försöka undvika kostnader för korten, men en extrakostnad känns tråkigt, speciellt när utgifterna inte skulle vara så stora att de drar in någon egentlig bonus att tala om…

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag och min sambo har gemensamt icakort för maten och ett gemensamt remember för övriga utgifter. Vill man jaga rabatter så erbjuds en del om handlar på nätet via remember. Men för oss så överväger smidigheten med gemensamt rememberkortkonto och att det är gratis bristen på bonusar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Får ni betala 25kr/mån styck för ICA-korten eller har ni deras gamla magnet-kort?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Eric Sjögren

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Är ni ute efter bra cashback kan ni skaffa Komplettkort och/eller Rebilla. Ingen avgift på dessa men de erbjuder inte extrakort. Detta löser ni genom att en av er skaffar Curve. Så använder en av er originalkortet och den andra curvekortet med originalkortet som underliggande kort.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för tipset Nicklas! Ett Rebilla och ett Curve är beställt och borde vara hos oss i dagarna. Håller tummarna för att det blir lika bra som vi har förhoppningar om. :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Hur har det gått nu efter några månader? Vi är i precis samma situation och jag har scannat av marknaden så gott jag kan. Önskar inte heller egentligen gå till kreditkort för detta utan hade helst kört med betalkort. Jag tycker det är lite märkligt att det finns så många smarta och avancerade lösningar hos Fintech-bolagen men att en sådan simpel sak som delat konto med två kort inte lösts (gratis…)

Jag beställde dock ett PFC igår för att testa och har jag tur lyckas jag övertyga partnern om att vi ska testa det bägge två med Grupper. (typ bara mat/restaurang-köp)

 

Med vänlig hälsning,

Eric

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-27 klockan 09:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.