Kort och/eller Lång räntefond
Sök:

Kort och/eller Lång räntefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Kort och/eller Lång räntefond

Hej! Det känns som att det är bättre att enbart äga korta räntefonder i nuläget då räntan är låg och med ganska stor sannolikhet kommer att höjas inom en snart framtid. Min fråga är; Vad rekommenderar ni? 100% korta räntefonder, 70/30% kort/lång? 50/50% kort/lång? Med procentfördelningen så syftar jag såklart på räntedelen i mitt sparande. Jag vet att man inte kan time:a börsen och att det alltid finns argument om långsiktighet när det kommer till långa räntefonder. Men om man bortser från långsiktighet och enbart försöker tänka på vad det mest logiska/bästa är när det kommer till räntefonder det/de kommande året/åren, vad är era svar då?

Är väldigt tacksam för svar!

Tack på förhand.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anton!

50/50 skulle jag förespråka då det sprider riskerna inom räntesparandet.

Sedan tycker jag inte att du behöver lägga för hög tankeverkstad i form av justeringar i portföljen på räntesparandet.
Det är en sån liten del av avkastningen och du kan spara/tjäna mer på att se över dom mer riskabla delarna en extra gång.

Hoppas det svarade på din fråga!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-06 klockan 22:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.