Kort sparhorisont - rikatillsammans portföljen?
Sök:

Kort sparhorisont – rikatillsammans portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av T

ställde för sedan frågan: Kort sparhorisont – rikatillsammans portföljen?

Hej,

Om man har rätt så kort sparhorisont (3-5 år) men ändå inte vill att pengarna bara ligger och skvalpar på ett sparkonto måste det väl ändå vara bättre att investera enligt rikatillsammansportföljen som bara innehåller 25% aktier. Den har ju enligt portfoliocharts repat sig inom 5 år när det varit som värst men ändå haft en genomsnittlig realavkastning på 2-6% i rullande 5-årsperioder sedan 1970. Ett sparkonto täcker inte ens inflationen.

Jag har en sparhoristont på mellan 3-5 år eftersom jag tänker att jag kanske kan behöva 20-25% av portföljen till ett lägenhetsköp om 3-5 år men det är inte alls säkert.

Vad är risken med att handla via bullionvault nu när UK kanske lämnar EU? Finns det några skatterisker om det blir ett no-deal brexit?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ja, på 3-5 år bör Rika Tillsammansportföljen kunna vara ett bra val, även om risken så klart ändå är högre än att ha pengarna på sparkontot.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej,
  Japp men jag tänker att man måste ta lite risk för att få avkastning så det kan vara bra ändå.

  Har du några funderingar kring bullionvault frågan i sista stycket?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  T

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-09 klockan 08:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.