Korta räntefonder i andra valutor
Sök:

Korta räntefonder i andra valutor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mats Almström

ställde för sedan frågan: Korta räntefonder i andra valutor

Hej,

 

Jag undrar vad du tycker om kortaräntefonder i andra valutor. Det är ju ett sätt att investera i valutan.

 

Var passar dess fonder in i rikatillsammansfilosofin? De är ju på något sätt en försäkran för när Sverige går sämre än resten av världen relativt sätt.

 

//Mats

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sverige bedriver för närvarande en extrem lågräntepolitik. Riksbankens ränta är lägre än motsvarande ränta i både USA och Euroland. Utländska placerare undviker därför den svenska kronan, eftersom man inte kan få någon vettig avkastning. Kronan sjunker därmed i värde och utländska valutor stiger i värde.Huvudscenariot är: Förr eller senare lär Sverige få krypa till korset och höja räntan.  Kronan kommer då med automatik att stärkas och placeringar i utländsk valuta att minska i värde.

I politiken och på valutamarknaden kan allt hända, så det är fullt möjligt att scenariot är fel, åtminstone på kort sikt. Ovan beskrivna händelseförlopp kan ta åratal. Du skall dock vara starkt medveten om att gör du slag i saken, så ökar du din risknivå i stället för att minska den.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2018-04-26 klockan 07:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.