Korträntefond med liten exponering mot fastigheter
Sök:

Korträntefond med liten exponering mot fastigheter

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Korträntefond med liten exponering mot fastigheter

Hej,

Jag är nybörjare på räntefonder och har precis börjat titta lite på de innehav som ligger i korträntefonder. Jag inser att väldigt många fonder är tungt exponerade mot fastighetsmarknaden på ett eller annat sätt.

Fråga: Har ni några tips på korträntefonder som inte ligger tungt i fastighetsmarkanden och inte inom banksektorn?

Mvh
Johan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Titta på Spiltan Högräntefond. De fyra största innehaven är inte fastighetsrelatetade.

Jag tror inte du behöver vara speciellt orolig för räntebärande papper hos fastighetsbolagen. Går räntan upp kan aktierna ta stryk, men i grunden finns väldigt stabila kassaflöde.

Då kan det vara väl så farligt att ligga med innehav i ”vanliga” företag när lågkonjunkturen kommer.

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-15 klockan 08:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.