Kortsiktig placering 2 MKr
Sök:

Kortsiktig placering 2 MKr

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustav

ställde för sedan frågan: Kortsiktig placering 2 MKr

Hej!

Har ca 2Mkr som jag har för avsikt att placera kortsiktigt. Antagligen vill jag använda pengarna till fastighetsköp (jag köper och utvecklar fastigheter som sedan säljs) men i väntan på rätt objekt/tillfälle så vill jag åtminstone inflationssäkra pengarna. Gissar att jag går in i något inom ett år.

Är Rikatillsammans-portföljen känns ju vettig i utgångsläget. Vill minimera risken för stora tapp primärt.

Eller bara långa räntor? Annat?

Tack för tips och idéer!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Enligt portfoliocharts har det som längst tagit 5 år för en permanentportfölj att återhämta sig så det känner kanske inte som ett bra ställe att allokera dina 2Mkr på om du har för avsikt att använda dom inom ett år.

Vi har ju knappt 2% inflation. Det är helt enkelt inte värt risken och besväret om du ska använda pengarna inom 1 år. Hade gått in på compricer och jämfört sparkonton med insättningsgaranti och fria uttag och fördelat pengarna på 3 olika banker. Då får du i alla fall igen för cirka. 30-40% av inflationen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Som ovan har skrivit, sparkonto med insättningsgaranti. Sprid ut på flera konton då du har över insättningsgarantin i kapital.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-21 klockan 00:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.