Kortsiktigt sparande
Sök:

Kortsiktigt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: Kortsiktigt sparande

Hej undrar om det finns en billig bra fond med sparande på ett två år som är hyfsad säker nu när räntor är på väg upp  mvh Lena

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sparkonto eller madrassen.

Mvh.jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Sparkonto med insättningsgaranti eller Spiltan Räntefond Sverige.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Spiltan räntefond innehåller även företagsobligationer och har faktiskt högre risk än ”rena” räntefonder som inte är alltför lätt att hitta.

Det du kan göra är att ha pengarna på ett bankkonto med statlig insättningsgaranti. Du får inget för besväret än att urholkningen genom inflationen minskar. Tyvärr.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Både ja och nej tycker jag. Spiltan har Investment Grade företagsobligationer (BB-) med kort löptid (<1 år) och ganska många av dem (200 st). Medan t.ex. AMF Räntefond Lång är AA+ med bl.a. statsobligationer (mycket säkra) men dock med längre löptid (4 år) samt ränterisk (tappar värde när räntan stiger). Den är också volatil och passar nog inte för sparande på två år. Sista alternativet är penningmarknadsfonder, men med nuvarande styrränta är det en garanterad förlustaffär.

  Jag rekommenderar dock sparkonto med insättningsgaranti. Man kan också binda räntan och få lite högre avkastning.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  CL

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-15 klockan 12:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.