Kortsiktigt sparande
Sök:

Kortsiktigt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hedvig

ställde för sedan frågan: Kortsiktigt sparande

Jag har runt 50 000 kronor. Inte mycket men dock ;-). De pengarna finns nu på olika indexfonder hos Länsförsäkringar och de är ok. Men… Lite vill ha mer och finns det något ”bättre” sätt att spara på. Av olika anledningar handlar mitt sparande om ca 12 månader och jag kan förutom startkapitalet sätta in typ 2000 kronor i månaden. Det är ok att ta risker bara jag inte förlorar allt på en gång. Har du några förslag?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du behöver pengarna om ca ett år så rekommenderas inte aktiefonder egentligen, det är väldigt hög risk. Risken är nämligen att man KAN förlora allt på en gång om man har 100% aktieexponering på så kort sikt, även om det skulle återhämta sig på lång sikt. Sparande om ca 12 månader är det, hur tråkigt det än är, sparkonto med insättningsgaranti som gäller. Det finns en del som ger ränta, även om den inte är så hög. Jag själv använder mig av Avida Finans som har insättningsgaranti och fria uttag, 0,75% rörlig ränta. Om du ”låser” pengarna på räntesparkonto  12 månader kan du få något högre ränta också.

Dessa artiklar handlar om sparkonto:

Bästa sparräntan 2017 | Topplista med de bästa sparkontona

Underskatta inte sparkontot som kortsiktig sparform

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack, jag var lite ”rädd” för att inte något sådant inte fanns. Jag får tänka om eller acceptera att inte hjulet kan uppfinnas igen. ;-)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    hedvig

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej! Angående kortsiktigt sparande, tänker att jag max skulle behöva spara i ett år! Planerar att köpa ett boende om mindre än ett år och sparar till Kontantinsats. Tänker jag att räntesparande bör vara rätt lämplig eftersom att börsen med aktier inblandat har för hög risk med en sån kort tidshorisont. ett vanligt sparkonto ger för låg ränta eller ingen ränta alls. Är lysa med 100 % räntefonder en bra idé? Eller äts den ev avkastning upp utav avgifterna? Har i dagsläget sparande hos både lysa och Nordnet, men vill nu med tanke på att mitt sparmål är kort så vill jag ändra till ett konto med lägre risk ev eller om jag ska fortsätta ha mitt sparande hos lysa och ha en målfördelning på 100% räntor..? Vad kan ni rekommendera? Känner lite stress för detta. 😬 Kan ni hjälpa mig? 😊

Mvh Mattias

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-18 klockan 07:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.