Kostnad att flytta från KF till ISK
Sök:

Kostnad att flytta från KF till ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Jalker

ställde för sedan frågan: Kostnad att flytta från KF till ISK

Hej,

Ponera att jag tömmer min kapitalförsäkring den 31a dec och fyller mitt investeringssparkonto med samma summa den 1a januari. Undviker jag då dubbla avkastningsskatter? Finns det någon tidpunkt/tillfälle som är mest skatteeffektiv att göra denna flytt?

 

MVH

Fredrik Jalker

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

Det är nog det mest skatteeffektiva sättet du kan göra det på, då slipper du ett kvartals skatt på din KF.
Däremot så får du ett hels års skatt på ditt ISK för insättningen, men den kommer du aldrig komma undan hur du än gör, så ditt sätt kommer ge bäst resultat.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-01 klockan 22:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.