Kostnad att föra över från Avanza till Lysa
Sök:

Kostnad att föra över från Avanza till Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Kostnad att föra över från Avanza till Lysa

För drygt ett år sedan började jag spara på Avanza enligt Globala Barnportföljen. Efter att ha lyssnat på en hel del avsnitt av podden så beslutade jag mig för att också börja spara på Lysa.

Efter ett par månader av sparande på båda plattformarna så insåg jag att en fondrobot är en sparmetod som passar mig bättre, huvudsakligen då jag inte behöver lägga ned tid och engagemang på ombalanseringar och andra eventuella aktiviteter som det vore ansvarsfullt att ta hand om.

Detta har fått mig att gå i tankarna om att flytta större delen av det jag har hos Avanza till Lysa. Jag har just nu mina investeringar på ett ISK-konto och jag antar att jag kommer att behöva sälja mitt innehav innan jag kan föra över pengar till Lysa. Det jag undrar är följande:

 1. Kommer försäljningen av fonderna att resultera i en förlust i form av skatter eller andra avgifter?
 2. Oavsett om jag bestämmer mig för att flytta mitt innehav, hur hade jag beräknat den eventuella kostnaden för en flytt?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du bör nog inte flytta dina pengar till Lysa just nu när de har handelsstoppat Lysa Räntor. Men:

 1. Nej
 2. Om du tar ut pengarna precis i slutet av ett kvartal och sedan väntar några dagar å sätter i dem på Lysa i början av nästföljande kvartal blir det ingen kostnad (insättningsstraffskatt till staten för att du har varit sparsam) för flytten

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för hjälpen, Erik!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-26 klockan 21:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂