Kostnad för att sälja fonder?
Sök:

Kostnad för att sälja fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anonym

ställde för sedan frågan: Kostnad för att sälja fonder?

Hej,

Har ett ISK hos Avanza och undrar om det dras ytterligare skatt utöver schablonskatten om jag vill sälja några av mina fonder och köpa andra istället? Har Spiltan aktiefond investmentbolag i dagsläget, men vill eventuellt köpa fler andelar i min globalfond istället. Är det bara schablonskatten som dras på deklarationen nästa år då? Ska jag låta pengarna vara kvar i Spiltan till min ombalansering vid årsskiftet istället?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Såvida fonden inte har en köp- och säljavgift (vilket är ovanligt) kostar det inget extra på ISK. På Aktie- och fondkonto gör det däremot.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Som CL skriver så är det inga avgifter för köp och sälj normalt, finns undantag i vissa fonder.

Om du låter pengarna ligga kvar inne i ISK:et så kommer du inte bli mer beskattad än det årliga schablonbeloppet.
Så ombalansera du nu om du vill det, inga extra kostnader!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-31 klockan 14:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.