KOSTNADER FÖR AVBETALNINGSPLAN • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

KOSTNADER FÖR AVBETALNINGSPLAN

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

Anna ställde följande fråga för 8 månader sedan:

Hej,

JAg vill börja med att tacka dig för denna hemsidan. Du har den bästa hemsidan när det gäller tips om hur man fixa sin ekonomi. Jag läser varje dag och jobbar just nu med att få ordning på min ekonomi. Jag är en ensamstående mamma och jobbar hårt för att kunna leva ett bra liv med min son. Jag ska få låna pengar från en vän som jag ska använda med att bli skuldfri.Jag har börjat med att ringa till inkasso bolagen och be dem att få ner kostnaderna eftersom jag ska snart betala hela beloppet. Jag har en avbetalningsplan från Intrum Justia som kommer från början från Ålem Energi. Dem har lagt till en kostnad för 1360 för ”varav kostnader med anledning av energiskuld” innan jag ringer dem så undrar jag om du har några tips att ge mig om hur jag kan få bort denna kostnaden. Om du har tid för mig så vore jag tacksam. Ha en trevlig dag.

mvh, Anna Vilson

Kapitalskuld-1199,00       månadsbelopp 778, Ntl gånger 6, avi. kostnad per månad 60, upprättande av plan-170,ränta-38,31

ränta t.o., 17/09/05 -134,69

upplägningsavgift-170

inkasso kostnader-360

kostnader Kronogfogden-680

delgivningskostnader-130

Det finns 1 svar till denna fråga

Eric svarade på frågan för 8 månader sedan

Hej Anna,

Jag ser att du ställer frågan till Jan, men om du tycker att det är ok så bidrar jag med ett försök till svar.

Det är lite oklart för mig om det här är din enda skuld men om det är det så är nog det enda du kan göra för att undvika fler kostnader att betala hela beloppet så snart du kan. Du kan nog tyvärr inte få bort de kostnader de har lagt på såhär långt.

Ibland är det möjligt att få dem att ‘frysa’ räntan så att den inte ligger och tickar hela tiden. Om det inte går och om du inte kan betala av hela beloppet med lånet från din vän, försök i alla fall betala mer än det lägsta beloppet de vill ha per månad. Så påverkar du både räntan och avikostnaden på 60 kr.(T.ex. betala på 5 ggr istället för 6)

Jag hoppas att du snabbt blir fri från detta! Du har verkligen hittat rätt till Jans blog tycker jag och härifrån kan det väl bara gå framåt eller hur!

 

Lycka till!

Mvh Eric

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]