Kreditbelåning Nordnet, för sent ute?
Sök:

Kreditbelåning Nordnet, för sent ute?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christopher

ställde för sedan frågan: Kreditbelåning Nordnet, för sent ute?

Hej, jag har nyligen fått min ”Globala Barnportfölj” kreditbeviljad på Nordnet. Min fråga nu är nu om det är en bra idé att köpa in sig lite extra nu med den kredit man har. Ska man köpa för den summan som man fått tilldelad , ska man köpa aktier som räntor eller bara aktier?

Portföljbelåning plus med 0.89% i ränta är för upp till ungefär 1/3 av innehavet vilket jag då tänkte att jag max ska gå in med av det givna kreditsaldot.

 

Är lite färsk på det här med kredit och exakt hur det fungerar. Kom gärna med tips och säg ifall det låter som en rimligt ide eller vad jag ska tänka på.

Off topic men kan va relevant: Använder portföljen enbart för månadsspar för framtid pension. Sparar cirka 1050 i månaden in på denna.

Allt gott

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Belåning ger ju en hävstång, vilket även betyder en ökad risk.

Den stora risken är att det blir en större nedgång så att du blir överbelånad och tvungen att sälja i fel tillfälle. Samtidigt leder en eventuell höjning av räntan till att du både får en högre ränta på ditt lån och en nedgång på börsen. Så det gäller att tänka efter i förhand.

Om man använder belåning så ser jag personligen ingen vits med att samtidigt ha räntesparande.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-04 klockan 14:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.